fbpx

Echinacea


95,00 kn
Echinacea ili Rudbekija je nativna biljka Sjeverne Amerike bogate tradicije upotrebe.
Kroz povijest Echinacea je našla svoju primjenu u liječenju respiratornih infekcija, infekcija mokraćnog sustav, rana, opeklina, ugriza insekata.
Echinacea ima važnu ulogu u smanjenu incidencije i trajanja prehlade i gripe. U brojkama, pokazalo se da Echinacea smanjuje vjerojatnost obolijevanja od prehlade za prosječno 58 %. Ublažava simptome poput grlobolje, kašlja i povišene temperature.
Opis

Echinacea

  • jača imunitet
  • smanjuje incidenciju i trajanje prehlade i ostalih viroza
  • djeluje protiv infekcija gornjeg dišnog sustava
  • djeluje protiv infekcija mokraćnog sustava
  • brže zacjeljivanje rana, opekotina i sl.

Echinacea ili Rudbekija je nativna biljka Sjeverne Amerike bogate tradicije upotrebe.Echinacea ili Rudbekija je nativna biljka Sjeverne Amerike bogate tradicije upotrebe.Kroz povijest Echinacea je našla svoju primjenu u liječenju respiratornih infekcija, infekcija mokraćnog sustav, rana, opeklina, ugriza insekata.Echinacea  ima važnu ulogu u smanjenu incidencije i trajanja prehlade i gripe. U brojkama, pokazalo se da Echinacea smanjuje vjerojatnost obolijevanja od prehlade za prosječno 58 %. Ublažava simptome poput grlobolje, kašlja i povišene temperature.
Ehinacea je poznati imunostimulans koji povećava razinu interleukina i interferona. Također, pojačava fagocitozu bakterija i stranih tvari u organizmu. Povećava broj leukocita u krvi, pospješuje zacijeljenje tkiva, spriječava nastajanje većih ožiljaka. Pojačava funkciju kore i srži nadbubrežne žlijezde. Među ostalim, preporučuje se za liječenje infekcija mokraćnog sustava, vaginalnih infekcija (candida), infekcije uha, atletskoga stopala, sinusitisa te peludne groznice.
Mjere opreza:Osobe s tuberkulozom, leukemijom, dijabetesom, bolestima vezivnog tkiva, multiplom sklerozom, HIV-om ili AIDS-om, svim autoimunim bolestima ili poremećajima u radu jetre ne bi trebali uzeti ehinaceju. Ehinacea može smanjiti učinkovitost lijekova koji potiskuju imunološki sustav. Iz tog razloga, ljudi koji uzimaju takve lijekove moraju izbjegavati njenu upotrebu.
Echinacea se nikako ne smije uzimati duže od osam tjedana, a najbolji se terapijski učinak ostvaruje primjenom jedan do dva tjedna u visokim dnevnim dozama.
Sadržaj: 90 kapsulaSastojci: Echinacea (ekstrakt), frukto-+oligosaharidi, maltodekstrin, biljna kapsula.
6 kapsula (dnevna doza) osigurava: Ekstrakt echinacea 2,5: (min. 1,5 % polifenola 1200 mg = 3750 mg biljke)
Energetska vrijednost na 100 g: kcal/kj 303/1286 
Neto količina: 52 g
Proizvod je dodatak prehrani.
Upozorenje: Preporučene se dnevne količine, odnosno doze ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Čuvati izvan dohvata djece.
Dodatak prehrani ne smije se koristiti tijekom trudnoće i dojenja, osim ako vam je tako savjetovao vaš liječnik. Ne preporuča se ljudima koji su alergični na bilo koji od sastojaka. Čuvajte u hladnom i suhom prostoru, daleko od  svjetlosti, na temperaturi ispod 25 °C.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.