Top 5 prednosti korištenja šampona od konoplje

Top 5 prednosti korištenja šampona od konoplje Ostavite komentar

Ljekovitost i dobrobiti konoplje svima su nam već dobro poznati. Znamo da je ljekovita za čitav organizam, no jeste li znali koliko je ova biljka moćna za zdravlje kose i vlasišta?

Iako su dobrobiti višestruke, navest ćemo vam pet glavnih prednosti upotrebe šampona od konoplje.

Ako se dvoumite u vezi kupnje šampona od konoplje, pročitajte sve prednosti koje redovita upotreba ovog preparata donosi:

1. Pospješuje rast kose

Poznato je da ulje konoplje sadrži ključne sastojke koji pomažu u rastu kose. Iznimno bogato Omega 6 i 9 masnim kiselinama, ulje konoplje potiče stvaranje keratina, proteina zaslužnog za strukturu vlasi kose. Poticanjem stvaranja keratina, vašoj kosi će se vratiti sjaj i idealna struktura vlasi. Uporaba šampona od konoplje vašu kosu će učiniti čvršćom i gušćom.

2. Sprječava lomljenje kose

Jedan od najvećih problema s kosom koji muči mnoge jest lomljenje kose (pucanje vlasi i „cvjetanje .vrhova“. Našu kosu svakodnevno izlažemo toplini (feniranje, oblikovanje frizure i sl), bojanju, „blajhanju“ i sličnim procedurama. Ovi postupci kosu čine vrlo krhkom i lomljivom.

Proizvodi na bazi konoplje nahranit će vaše vlasište i pomoći u jačanju keratinskog sloja svake vlasi naše kose. Redovitom upotrebom šampona od konoplje znatno se smanjuje pucanje vlasi, a posebno vrhova.

3. Pomaže u regeneraciji vlasi naše kose

Masne kiseline koje smo prije spomenuli također djeluju i na način da oblažu svaku vlas, stvarajući dodatni sloj zaštite. Konopljino ulje ima laganu konzistenciju koja vašu kosu neće „otežati“, a spriječit će lomljenje. Osobito suhe vlasi upiti će ga i upotrijebiti za obnavljanje svog vanjskog sloja.

Preporučujemo isprobati šampon od ulja čajevca i sjemenki konoplje Čajevac u ovom šamponu pročistit će i osvježiti kosu, dok će konoplja vlažiti i ojačati vaše vlasi. Čajevac ujedno ima i antimikrobno djelovanje, pa će spriječiti pojavu gljivičnih ili bakterijskih promjena na vlasištu.

4. Pruža prirodnu vlagu kosi

Ako je vaša kosa suha i kronično joj fali vlage, tada je šampon od konoplje stopostotno rješenje. Omega-3 i Omega-6 sprečavaju gubitak vode, što im daje super-moć u vlaženju vlasi. Za one s iznimno suhom kosom, šampon od konoplje izvrsna je opcija, jer neće previše isušiti vašu kosu, a moguće da vam niti regenerator više neće biti potreban!

5. Vlaži vlasište

Dok mnogi probleme sa suhom kosom proživljavaju samo zimi, drugi se suhoćom svoje kose i vlasišta muče tijekom cijele godine. Razni tretmani kojim izlažemo kosu na dnevnoj bazi neupitno dovode do iritacije vlasišta. Proizvodi koji uključuju ulje od konoplje pomažu u vraćanju vlage u kosu i vlasište za duboko njegujuće i hidratantno djelovanje.

Konoplja je zaista nevjerojatna biljka! Korisna je za čitav organizam, no ima toliko blagodati za vašu kosu zbog čega je savršena za svakodnevnu njegu. Dodajte jedan od ovih nevjerojatnih proizvoda u svoju rutinu i pogledajte kako će vaša kosa postati jača, zdravija i mekša.

Pogledajte šampone koje nudi Bioorto Shop:
Šampon od konoplje
Šampon od čajevca i konoplje

Odgovori