Koji dodaci prehrani mogu pomoći boljoj funkciji mozga? Ostavite komentar

Dodaci prehrani za bolje pamćenje: u našem mozgu postoji dugoročna i kratkoročna memorija, a čest je slučaj da se neke informacije iz pamćenja ne mogu vratiti.

Postoje četiri glavna razloga zaboravnosti: neuspješno vraćanje informacija iz pamćenja, interferencija, neuspješno pohranjivanje informacija u pamćenje te namjerno zaboravljanje informacija povezanih s traumatičnim događajem.

Dodatke prehrani za poboljšanje pamćenja mogu koristiti sve osobe koje imaju poteškoća s pamćenjem, koncentracijom ili je kod njih primjetan pad i slabija funkcija mozga te također osobe kojima je jednostavnije potaknuti bolju koncentraciju i pamćenje kroz uzimanje dodataka prehrani ili za osobe koje iz drugih razloga ne mogu uvrstiti raznovrsnu hranu u svoj svakodnevni život.


U našoj ponudi nalaze se različiti dodaci prehrani u obliku kapsula/tableta sa raznim ekstraktima biljaka koje imaju dokazani učinak na poboljšanu funkciju mozga. Primjeri:

Brahmi: ekstrakt Bacope monnieri, Brahmi ili bacopa monnieri trajnica je malih, bijelih ili blago plavkastih cvjetova, uspijeva u Aziji.Prednosti uzimanja Brahmi kapsula: visokokoncentrirani ekstrakt koji sadrži čak 50% bakozida (aktivne tvari iz biljke).

EPA&DHA: pomaže vam da pokrijete potrebe svog organizma za nužnim masnim kiselinama EPA / DHA, ove hranjive tvari neophodne su tijekom života, počevši od njihove vitalne uloge u prehrani majke i novorođenčadi te kod starijih osoba.

BrainActive: Sadrži ginkgo, DMAE, brahmi, kofein, guaranu, taurin, ginseng, sibirski ginseng, schisandru, cordyceps i druge prirodne sastojke za maksimalni sinergistički učinak.

Ashwagandha ekstrakt Forte: povećava otpornost na stres, poboljšava performanse povezane s pamćenjem i štiti od reakcija izazvanih stresom, poput anksioznosti i fizioloških neravnoteža. Nudi snažnu prehrambenu potporu za podizanje energije i pomlađivanje pomažući umanjiti negativne učinke stresa.




Odgovori