Primjena i koristi magnetnih pojaseva za tijelo Ostavite komentar

Vrlo vjerojatno ste već čuli ili pročitali informacije o različitim terapijama koje provode fizikalni terapeuti, posebno u slučajevima tegoba sa kralježnicom. Bolovi u kralježnici sasvim sigurno, ograničavaju čak i najosnovnije funkcioniranje osobe tijekom dana. Ne možete stajati, hodati, sjediti ni spavati, a kamoli neometano izvoditi čak i kompleksnije aktivnosti od toga. Ukoliko ste se našli u takvoj situaciji, vrlo vjerojatno ste već bili ili čekate na red za fizikalnu terapiju. Ono što bi Vas moglo iznenaditi, to je upotreba magneta u cilju liječenja ili ublažavanja tegoba s kralježnicom. No, zašto i kako oni mogu pomoći našem tijelu? Pročitajte u ostatku bloga…

Kako djeluje magnet u svrhu poboljšanja zdravlja?

Zemlja je ogroman magnet i svi živimo u njezinom magnetskom polju. Čak i samo naše tijelo proizvodi magnetno polje putem kemijske reakcije unutar stanica. Zbog toga, primjena magneta na određene točke tijela uspostavlja prirodan magnetizam unutar našeg tijela. Magnetni pojasevi imaju infracrvene zrake i negativne ione, što, nošenjem pojasa, blagotvorno utječe na zglobove osobe i prodire u unutrašnjost tijela. Pojasevi sa magnetima mogu imati učinak grijanja, a tako aktiviraju stanice i pripomažu poboljšanju protoka krvi.

O primjeni magneta u medicinske svrhe:

Neki od stručnjaka u području mikrocirkulacije, koji su počeli istraživati djelovanje magneta na povećanje protoka krvi u žilama, došli su do potvrde da je primjena čak i vrlo malog magneta uzrokovala stezanje i opuštanje krvnih žila što i omogućava poboljšani protok. Povećavanjem cirkulacije krvi, omogućava se organima bolje djelovanje. Također, potvrdili su da primjena magneta smanjuje oticanje tkiva i na takav način ubrzava proces zacjeljivanja i ublažava bol. Nošenje pojasa ima jako bitan učinak na bolove u tijelu i umor, sprječava razne ozljede i blagotvorno utječe na raspoloženje.

Glavne karakteristike magneta u pojasevima:

 • povećava protok krvi/cirkulaciju
 • grije bolno mjesto tijela i blagotvorno utječe
 • ubrzavanje metabolizma i obnove stanica
 • poboljšavanje regeneracije i zacjeljenje ozljeda
 • protiv mišićnih grčeva, djeluje opuštajuće
 • ublažavanje napetosti i stresa

Za koga je primjeren magnetni pojas:

 • za osobe koje se bore sa jakim bolovima u kralježnici, kukovima
 • bolovi u trbuhu, problemi s probavom
 • osobe koje pate od nervoze i povećanog umora
 • za rehabilitaciju poslije ozljeda
 • stanja poput diskus hernija
 • za sve koji sjede dulje vrijeme u nepravilnom položaju

Terapija magnetima nema ozbiljnijih nuspojava, no, svejedno je potrebno obratiti pozornost na iduća upozorenja:
Pojas nije primjeren za osobe koje su imale operaciju na kralježnici (ili kukovima), a koje imaju ugrađen metal u tijelo. Također nije primjeren za djecu i trudnice. Osobe koje imaju ugrađeni pacemaker ne smiju koristiti magnete niti takve pojaseve. Nemojte stavljati magnete na područje srca, očiju, mozga. Pojas nemojte čuvati u blizini magnetskih proizvoda (bankomat kartice, mobilni telefoni).

Iz naše ponude izdvajamo:

Magnetni pojas za donji (lumbalni) dio leđa

Magnetni pojas za pravilno držanje gornjeg dijela tijela

Odgovori