Prednosti iznimno ljekovite biljke čajevca Ostavite komentar

Čajevac (Melaleuca alternifolia) je zimzelena, grmolika, samonikla ljekovita biljka koja raste u suptropskom priobalnom području istočne Australije.

Biljku ćete jednostavno prepoznati po njenim sitnim bijelim cvjetovima. U tradicionalnoj medicini Aboridžina, čajevac je izuzetno cijenjen zbog eteričnog ulja u igličastim listovima.

Čajevac je biljka koja liječi mnoge zdravstvene probleme, naročito pomaže kod alergijskih reakcija, prištića i bolnih akni. Odličan je prirodni lijek protiv virusa, bakterija te štetnih gljivica koji prijete našem organizmu.

Čajevac možemo koristiti u različim oblicima, a najčešće se ipak koristi eterično ulje. Osim ulja, od ove se ljekovite biljke izrađuju kreme, losioni, gelovi, ulja i ostali slični kozmetički preparati.

Odlično je za ublažavanje infekcija na koži

Ulje čajevca obično se upotrebljava za liječenje akni, atletskog stopala, gljivica noktiju i kod uboda insekata. Ono je dostupno kao ulje, ali se nalazi i u mnogim proizvodima za kožu koji se prodaju bez recepta, uključujući sapune i losione.

Istraživanja sugeriraju da bi gel za liječenje koji sadrži ulje čajevca mogao biti učinkovit za ublažavanje akni. Također, šampon s uljem čajevca koji se koristio četiri tjedna pokazao se učinkovitim u liječenju prhuti.

Tretman protiv gljivica

Ulje čajevca odlično je kod uklanjanja gljivica s noktiju i kože, posebice kada se radi o početnim stadijima. Ukoliko primijetite promjenu boje nokta na žutu ili kremastu, vrlo vjerojatno se radi o gljivicama.

Ulje čajevca protiv insekata i njihovih ugriza

Et. ulje čajevca prirodni je repelent pa vas insekti poput komaraca neće pokušavati ugristi. Mnogi prirodni proizvodi protiv insekata sadrže upravo ovo ulje, no ono će vam pomoći i kod njihovih ugriza.

Iz naše ponude izdvajamo:

Poklon paket čajevac šampon balzam krema
Poklon paket čajevac – šampon, balzam, krema / 3 x 200 ml
Krema od čajevca za njegu stopala pumpica 200 ml
Krema od čajevca za njegu stopala / 200 ml
Šampon protiv peruti s čajevcem, 200 ml
Šampon protiv peruti s čajevcem / 200 ml

Odgovori