Sobna plaža ® – Preventivno korektivna hodna podloga Ostavite komentar

Sobna plaža ®: Ljekoviti terapijski učinak hodanja po morskoj plaži je od davnina poznati. Posebno je korisno osobama i djeci sa spuštenim svodovima (lukovima stopala), za različite deformitete stopala, umorne i bolne noge, poteškoće sa cirkulacijom te mnoge druge okolnosti.

SOBNA PLAŽA ® – korist i namjena:

  • djeci i odraslim osobama
  • poticanju pravilnog rasta i razvoja stopala u dječjoj i adolescentnoj dobi
  • jačanju stopala i nogu (ekstrinzičkih i intrinzičnih mišića)
  • istezanju mekih struktura stopala (tetiva, mišića, zglobnih čahura, ligamenata)
  • poboljšanju cirkulacije stopala i nogu (posebno pogodno za osobe s cirkulacijskom insuficijencijom poput osoba sa dijabetesom ili poteškoća sa varikoznim venama)
  • dokazani je utjecaj na somatosenzorne proprio- i ekstero-ceptivne strukture stopala
  • dokazano utječe na poboljšanje posture i ravnoteže tijela (glavni regulatorni mehanizam posturalne kontrole djeluje preko gležnja)
  • masira i podražava refleksne zone tabana (tu se nalaze refleksne zone praktički svih unutrašnjih tjelesnih organa)- refleksoterapija

SOBNA PLAŽA ® je zamjena blagotvornom i preporučivanom učinku morske plaže na stopala i noge, a najbolji učinak se postiže uporabom individualno izrađenih korektivnih ortopedskih uložaka te vježbanjem hoda bosim stopalima po pravoj (morskoj) i / ili SOBNOJ PLAŽI®. Hodom po neravninama podloge (što vjerno imitira izgled i funkcionalnost hoda po pravoj šljunkovitoj plaži) povećava se pokretljivost zglobova u stopalima i gležnju i jače se aktiviraju mišići stopala i nogu. Time se pojačano aktivira ‘mišićna pumpa’ kojom se jače potjera (ubrza) krv iz kapilara i venula u stopalima prema širim venama nogu u smjeru srca.

Prilikom testiranja ispitanici su navodili različite tipove senzacija u stopalima i nogama,  ali najčešće u smislu trnaca, ‘mravinjanja’, ‘golicanja’,’strujanja’, ‘uboda iglicama’, topline i sl. osjeta. Nakon hoda po Sobnoj plaži ® gotovo svi su osjećali toplija stopala. To su očiti praktični znakovi poboljšanja protoka u krvožilnom sustavu stopala i nogu.  Također, većina odraslih korisnika navodila je i značajno smanjenje njihovih bolova i umora u stopalima i nogama nakon napornog radnog dana.

SOBNA PLAŽA ® nastala je izumom hrvatskog doktora ortopedije. Izrađena je iz dvokomponentnog poliuretana.

Korištenje i upotreba: 3-5 minuta hoda par puta dnevno (proizvođač preporuča hod u preventivno-terapijske svrhe od cca 10 minuta višekratno dnevno).

Podlogu je moguće kupiti kao 1 komad-ploča (50×50 cm). ili u setu. Set se sastoji od tri ploče 50×50 cm što spajanjem u niz čine podlogu (150×50 cm) namijenjenu uporabi u svakom domu, vrtiću, školi, fitness/športskom centru, rehabilitacijskom odjelu i ustanovi, na radnom mjestu itd.

Za dodatne informacije pogledajte na linku: KLIKNITE OVDJE

Odgovori